Apglos

Apglos

Apglos is leverancier van eenvoudige GPS-oplossingen. Haar GPS-oplossingen zijn voor iedereen, die zelf snel en eenvoudig nauwkeurig posities moet bepalen. 

Oorsprong

Apglos betekent Advanced Positioning GLObal Systems. Apglos is ontstaan uit het ingenieursbureau Kant Engineering. Kant Engineering is opgericht in 2007. Sindsdien heeft dit ingenieursbureau zich gericht op het ontwerpen en voorbereiden van civieltechnische projecten.

Meetwerkzaamheden zijn in alle fase van GWW-projecten belangrijk. Dit geldt voor de voorbereidingsfase. Bovendien geldt dit voor de uitvoeringsfase. Vanaf het begin heeft Kant Engineering deze meetwerkzaamheden uitbesteed. Bij het uitbesteden van de landmeetkundige taken ontstonden problemen:

  • budgetoverschrijdingen
  • gebrek aan kwaliteit
  • planningsproblemen

Om deze problemen het hoofd te bieden is gekeken om een bestaand GPS systeem te kopen en zelf de meetwerkzaamheden uit te voeren. Na diverse demonstraties bleek de ideale oplossing niet op de markt aanwezig te zijn. 

Daarom heeft Kant Engineering zelf software ontwikkeld.

Apglos HST

Deze software heet Apglos HST. En Apglos HST voldoet aan de eisen:

  • Iedereen moet ermee kunnen werken
  • Het moet makkelijk in gebruik zijn
  • De software moet gericht zijn op Autocad 
  • De software moet een GIS toepassing hebben

Nadat deze software in het veld werd gebruikt door Kant Engineering ontstond er vraag naar deze software van aannemers. Ook ingenieursbureaus hadden belangstelling. Bovendien kwamen gemeenten met interesse. 

Er is besloten om de verkoop van de software compleet los te koppelen van de ingenieursdiensten. Daarom is Apglos opgericht. 

GPS-systeem.nl

GPS-systeem.nl is een integraal onderdeel van Apglos. Op deze website staat informatie over GPS systemen. Complete GPS systemen inclusief de software van dit bedrijf worden via deze website verkocht. 

Producten

Apglos richt zich op de software-kant van GPS systemen. Voor landmeten en GIS toepassingen is er Apglos HST. Daarnaast ontwikkelt dit bedrijf ook andere software op basis van GPS positiebepaling. 

Wilt u meer weten over de software? Neem contact met ons op of vraag een demonstratie aan. 

Producten in onze GPS systemen

Alle GPS systemen op de website GPS-systeem.nl gebruiken de software Apglos HST. Het is de meest eenvoudige software in het veld.

Top-end GPS systeem

Daarom kan iedereen hiermee landmeten. Dit geldt voor al onze GPS systemen:

Meer informatie

Lees meer op www.apglos.eu of neem contact met ons op.