Het begin van Apglos

december 29, 2018 Uit Door admin

Lang geleden waren Raymond en ik erg druk met ons ingenieursbureau Kant Engineering. Er waren veel onwerpprojecten en werken waar toezicht op moest worden gehouden. Bij de meeste projecten waren landmeetkundige diensten vereist. Of het was uitzetten of het was inmeten of het was controleren van de uitgevoerde werkzaamheden.

Destijds moesten we voor deze werkzaamheden landmeters inhuren. Op zich is daar niets mis mee. Wel liepen we tegen een aantal problemen op:

  • De kosten voor de landmeter pasten niet altijd binnen het budget
  • Het tijdstip, waarin de landmeter de werkzaamheden kon uitvoeren, paste niet in de planning.
  • De landmeter keek in mindere mate met een ontwerpers- of een toezichthoudersoog, waardoor de landmeter vaak terug moest komen om nog een aantal extra punten in te meten.

Kortom, het functioneerde, maar het kon beter. We wilden daarom beginnen om zelf land te meten. Blijkbaar was dit makkelijker gezegd dan gedaan. Diverse bedrijven hebben hun systeem bij ons gedemonstreerd. Er waren er weinig die eenvoudig genoeg waren om voor ons personeel ermee te werken, aangezien onze medewerkers geen landmeetspecialisten zijn.

Daarom hebben we besloten om zelf de software Apglos HST te ontwikkelen. Apglos HST is gemaakt om landmeten zo eenvoudig mogelijk te maken. Dit is gelukt. Zelfs mijn vader, die destijds met vroegpensioen was van zijn baan als automonteur, heeft ermee kunnen meten.

Apglos HST is inmiddels verder ontwikkeld, maar nog steeds van het oogpunt gebruiksgemak. Dus ook u kunt ermee meten. Dus als u tegen dezelfde problemen met landmeters aanloopt, denk dan eens aan Apglos HST. We geven u graag een vrijblijvende demonstratie. Vraag een demo aan.

Demoaanvraag Apglos HST

Hopelijk tot snel

Hanno