AGL-bestand

januari 7, 2019 Uit Door admin

Het AGL-bestand is het uitwisselingsbestand van Apglos HST. Apglos BV heeft dit bestandsformaat ontwikkeld. Om dit bestandstype te ontwikkelen waren diverse redenen.

Uitwisseling

Apglos BV heeft eenvoudigheid hoog in het vaandel staan. Daarom moet de uitwisseling van meetgegevens eveneens simpel zijn. Bestaande bestandsformaten, zoals DXF, TXT, CSV, KML, SHP enzovoort gaven niet het gebruiksgemak om meetgegevens uit te wisselen. Met het AGL-bestand is het wel eenvoudig om meetgegevens uit te wisselen.

Eigen beheer

Apglos BV heeft het AGL-bestandsformaat ontwikkeld en heeft daarmee ook het beheer van dit bestandstype in handen. Het is daarom makkelijk voor Apglos BV om eventueel zaken in het bestandstype te veranderen. De ontwikkeling van GPS staat niet stil. De nieuwe ontwikkelingen, die voor de eindgebruiker belangrijk zijn, moeten op een snelle, maar eveneens makkelijke manier, kunnen worden uitgewisseld. Dit is mogelijk met het eigen bestandstype AGL.

Gegevens in AGL

In het AGL-bestand worden onder meer de volgende zaken opgeslagen:

  • Co√∂rdinaten van punten, lijnen, polylijnen, bogen en vlakken
  • Gemeten afwijkingen van punten, lijnen, polylijnen, bogen en vlakken
  • Lagen van te meten en gemeten onderdelen
  • Gegevens van opmerkingen
  • Gegevens van blokken
  • Bepaalde instellingen

Apglos BV breidt dit uit wanneer nodig. Apglos BV kan dit ook uitbreiden, wanneer een bepaalde eindgebruiker een verzoek heeft voor speciale functies, waarvoor een aanpassing van het AGL-bestand nodig is.

Consequenties voor de eindgebruiker

De eindgebruiker van Apglos HST merkt eigenlijk weinig van de veranderingen. Alleen bij uitwisselingen tussen verschillende Apglos HST sets wordt het gebruiksgemak steeds groter.