Septentrio

Septentrio

Septentrio N.V. is een Europees bedrijf.  Het hoofdkantoor is gevestigd in Leuven in België.  Het bedrijf zich op het ontwerp en het maken van zeer nauwkeurige GPS ontvangers en GNSS ontvangers.  Hun GPS ontvangers en GNSS ontvangers worden gebruikt voor doeleinden, waar een zeer hoge nauwkeurigheid vereist is.

Samenwerkingen

Septentrio is ontstaan uit IMEC. Dit bedrijf is het grootste en meest vooruitstrevende onderzoeksinstituut op het gebied van halfgeleiders. Daarom is er nog steeds een samenwerking met IMEC. Bovendien werkt Septentrio samen met de gerenommeerde universiteit van Leuven. Ook Apglos is een van de partners. De combinatie van de beste GNSS ontvanger met de meest eenvoudige landmeetsoftware Apglos HST is ideaal voor iedereen die wil landmeten.

European Space Agency

Septentrio werkt ook samen met het European Space Agency (ESA). Het bedrijf is trots dat ze in meerdere programmas van het ESA werken. Septentrio heeft testen uitgevoerd voor het Galileo GNSS programma. De eerste ontvangers gericht op Galileo satellieten zijn door dit bedrijf ontwikkeld. Ook heeft het de Galileo satellietsignalen gedecodeerd. De samenwerking met ESA inzake nieuwe ontwikkelingen in het Galileo GNSS programma blijft bestaan.

Doel

Het doel van Septentrio is om de beste GNSS ontvangers te vervaardigen. Uit objectieve onderzoeken blijkt dat de GNSS ontvangers zeer hoog scoren.

Producten

Dit belgische bedrijf vervaardigt diverse producten. Zo zijn er de GNSS ontvangers:

 • Altus NR3
 • AsteRx SB
 • AsteRx-U
 • Altus NR2
 • Altus APS3G
 • AsteRx-U Marine
Altus NR3

Ook produceren ze printplaten voor ontvangers:

 1. AsteRx-m2a
 2. AsteRx-m2a UAS
 3. AsteRx-i S
 4. AsteRx-i V
 5. AsteRx-m2
 6. AsteRx-m2 UAS
 7. AsteRx4

Als u vragen over één van deze producten heeft, neem dan contact met ons op.

Mail over Septentrio

Producten in onze Apglos meetsystemen

Sinds 2013 worden de GNSS receivers van Septentrio gebruikt in de Apglos GPS meetsystemen. Destijds zat de Altus NR2 in het GPS meetsysteem. In 2017 is de opvolger van de Altus NR2 geïntroduceerd. Dit is de Altus NR3. Deze GNSS ontvanger is onderdeel van ons top performance GPS meetsysteem.

Top-end GPS systeem

Meer informatie

Lees meer op www.septentrio.com of neem contact met ons op.

Mail over Septentrio